紫气C
返回首页 | 学习强国
关键字: | 时间:2025-11-06 04:41 | 人浏览

【答案】阅读短文,然后根据其内容判断正(T)误(F)

阅读短文,然后根据其内容判断正(T)误(F)

Come to meet the family. This is a picture of my family. The man is my father. He is a policeman. The woman is my mother, She is an English teacher. They have a son and a daughter. The son is me. My name is Lin Tao. I’m eleven. I’m a student. I’m at school. The girl in a hat is my sister. Her name is Lin Ying. She’s eleven, too. We’re twins. We look the same. We’re in the same class. I look like her. We are good students. We like our family.

【1】This is a picture of Lin Ying’s family.

【2】Lin Tao and Lin Ying are twins.

【3】Lin Tao’s father is a policeman.

【4】Lin Ying’s mother is a Chinese teacher.

【5】Lin Tao and Lin Ying are in different(不同的) classes.

【答案】

【1】T

【2】T

【3】T

【4】F

【5】F

【解析】

短文大意:短文介绍了林涛的家庭照和他父母及双胞胎妹妹的有关信息。

【1】题意:这是林颖一家的照片。考查细节理解题。根据The girl in a hat is my sister. Her name is Lin Ying.,可知说法正确,故选T。

【2】题意:林涛和林颖是双胞胎。考查细节理解题。根据We’re twins.,可知说法正确,故选T。

【3】题意:林涛的父亲是一名警察。考查细节理解题。根据The man is my father. He is a policeman.,可知说法正确,故选T。

【4】题意:林颖的母亲是一位语文老师。考查细节理解题。根据The woman is my mother, She is an English teacher.,可知说法错误,故选F。

【5】题意:林涛和林颖在不同的班级。考查细节理解题。根据We’re in the same class.,可知说法错误,故选F。

该题是阅读判断题,即根据文章的表层意思进行深层次的推理判断。首先要粗读文章了解大意,其次通过细读,理解全文。在粗读的基础上,仔细阅读题后所给的题目,根据题目要求,再有重点地返回来仔细阅读。在阅读时要注意辨认和记忆具体事实,重要情节,事物的起因、过程、结果及发生的地点、时间等,这对题目的判断至关重要,需要考生综合所有的细节来理解把握。

答案有错

上一篇:根据《基本农田保护条例》的规定,下列关于该条例的主要规定内容的说法中,正确的是( )

下一篇:居住区规划设计的基本要求包括(  )

紫气C手机端XML联系我