紫气C
返回首页 | 学习强国
关键字: | 时间:2025-11-06 04:31 | 人浏览

【答案】It’s time to go home now. I’m in a bus on a raining day, and a woman with a dog gets on the bus. It

It’s time to go home now. I’m in a bus on a raining day, and a woman with a dog gets on the bus. It is a big dog and its feet(脚) are not clean. I don’t want the dog to sit near me. But the woman says to the conductor(列车员). ”Oh, I pay for my dog. Can he sit here like the other people?” The conductor looks at the dog and says,” Yes. But like the other people, he mustn’t(不准) put (放)his feet on the chair.”

【1】I am going home in a _______ now.

A. bike B. car C. bus D. train

【2】When I am in the bus, I see_______ get on the bus.

A. a boy B. a conductor C. a woman with a dog D. a man

【3】I don’t want the dog to sit near me because_______

A. the dog is big B. the dog is not clean C. the dog isn’t big D. the dog is clean

【4】The woman and the dog get on the bus because _______

A. It’s a raining day. B. The dog can sit.

C. The woman is a conductor. D. The weather is sunny.

【5】The meaning(意思) of the conductor is “_______”

A. The dog’s feet are like other people’s feet. B. The dog is like a man.

C. The dog mustn’t sit on the chair. D. The dog can sit on the chair.

【答案】

【1】C

【2】C

【3】B

【4】A

【5】C

【解析】

这是一篇小故事,描写了一个不文明的女乘客,想让她的宠物狗坐在公交车座位上,但是被售票员委婉地拒绝了。

【1】题意:我现在坐公共汽车回家。考查细节理解题。根据开头It’s time to go home now. I’m in a bus on a raining day,,可知是坐在公共汽车上,故选C。

【2】题意:当我在公共汽车上时,我看见______上了车。考查细节理解题。根据短文第二句I’m in a bus on a raining day, and a woman with a dog gets on the bus.,可知是一个带着狗的女人,故选C。

【3】题意:我不想让狗坐在我身边,因为______。考查细节理解题。根据It is a big dog and its feet are not clean. I don’t want the dog to sit near me.,可知是嫌弃狗不干净,故选B。

【4】题意:女人和狗上了公共汽车,因为______。考查细节理解和综合理解题。A. It’s a raining day. 今天是下雨天;根据I’m in a bus on a raining day, and a woman with a dog gets on the bus.,可知说法正确。B. The dog can sit. 狗可以坐下;根据售票员的话But like the other people, he mustn’t put his feet on the chair.,可知说法错误。C. The woman is a conductor. 这个女人是售票员;根据But the woman says to the conductor.,可知说法错误。D. The weather is sunny.天气晴朗;根据I’m in a bus on a raining day, and a woman with a dog gets on the bus.,可知说法错误。综合以上分析,故选A。

【5】题意:售票员的意思是______。考查文意理解题。A. The dog’s feet are like other people’s feet. 狗的脚像其他人的脚。B. The dog is like a man. 狗像人一样。C. The dog mustn’t sit on the chair. 狗不能坐在椅子上。D. The dog can sit on the chair. 狗可以坐在椅子上。根据But like the other people, he mustn’t put his feet on the chair.,可知他不让狗坐在椅子上,故选C。

答案有错

上一篇:义务教育的基本内涵是:国家与社会有义务确保全体适龄儿童接受法定年限的学校教育,家长有义务送适龄子女接受法定年限的学校教育和( )。

下一篇:新课程的课程价值观是( )。

紫气C手机端XML联系我