紫气C
返回首页 | 学习强国
关键字: | 时间:2025-11-06 03:52 | 人浏览

【答案】读一遍,回答问题。

读一遍,回答问题。

I am Robin. Today is Saturday. Tomorrow afternoon, I am going to the bookstore by bus. The bookstore is in front of the Italian restaurant. In the bookstore, I am going to buy a dictionary and a science book for my grandpa. Because my grandpa likes science very much. He has lots of science books. In the evening, I'm going to visit my grandparent. We are going to have dinner together. After dinner, we are going to see a film about space travel. That will be fun! What about your weekend?

【1】What day is it today?

___________________________________________

【2】Where's the bookstore?

___________________________________________

【3】How is Robin going to the bookstore?

___________________________________________

【4】What is Robin going to buy?

___________________________________________

【5】What are Robin and his grandparents going to do after dinner?

___________________________________________

【答案】

【1】Today/ It is Saturday.

【2】The bookstore/It is in front of the Italian restaurant.

【3】Robin is going to the bookstore by bus./By bus.

【4】Robin is going to buy a dictionary and a science book(for his grandpa). 或 A dictionary and a science book.

【5】They are going to see a film about space travel.

【解析】

【1】句意:今天是星期几?根据 I am Robin Today is Saturday. 可知今天是星期六,故答案为 Today/ It is Saturday.

【2】句意:书店在哪里?根据 The bookstore is in front of the Italian restaurant. 可知书店在意大利餐馆前面,故答案为 he bookstore/It is in front of the Italian restaurant.

【3】句意:罗宾去书店怎么样?根据 I am going to the bookstore by bus. 可知我乘公共汽车去书店,故答案为 Robin is going to the bookstore by bus./By bus.

【4】句意:罗宾打算买什么?根据 I am going to buy a dictionary and a science book for my grandpa. 可知我要(给爷爷)买一本字典和一本科学书,故答案为 Robin is going to buy a dictionary and a science book(for his grandpa). 或 A dictionary and a science book.

【5】句意:罗宾和他的祖父母晚饭后打算做什么?根据 After dinner, we are going to see a film about space travel. 可知我们晚饭后要看一部关于太空旅行的电影,故答案为 They are going to see a film about space travel.

本题考查了阅读理解,先翻译短文,然后根据短文内容,判断句子正确或错误。

答案有错

上一篇:判断:《中华人民共和国森林法》规定,农村居民在房前屋后、自留地、自留山种植的林木,归个人所有。城镇居民和职工在自有房屋的庭院内种植的林木,归国家所有。( )。

下一篇:你喜欢看小丑表演吗?你知道如何装扮成小丑吗?读下面的短文,回答问题,答案填在括号内。

紫气C手机端XML联系我