阅读短文选择正确的答案。
Every year there is a very big Christmas tree in the centre of London. This is the present from the people of Norway to the people of Great Britain. They send it to the Londoners every year and Londoners decorate the Christmas tree. In the evening before Christmas, people like to look at the big tree. On Christmas Eve the streets in London are decorated, too. The shops are very busy at Christmas. People want to buy presents for their family and friends. People open their presents on Christmas morning and they are all happy with what they get. For Christmas lunch people eat turkey, potatoes and green vegetables. Then they have the Christmas pudding. At five o'clock it's time for tea and Christmas cake. On Christmas Day people wish their nearest and dearest friends a merry Christmas.
【1】Every year the people of Norway send ________ to the Londoners. ( )
A. presents B. it C. Christmas D. a Christmas tree
【2】Before Christmas Day ________ in London are decorated. ( )
A. the trees B. the streets C. the Christmas tree D. B and C
【3】What do people want to buy for Christmas? ( )
A. They want to buy presents. B. They want to buy presents and a lot of food and drink.
C. They want to buy nothing. D. They want to buy potatoes and green vegetables.
【4】What is the time for tea and Christmas cake?( )
A. At three o'clock. B. At four o'clock. C. At five o'clock. D. At six o'clock.
【答案】【1】D
【2】D
【3】A
【4】C
【解析】【1】根据Every year there is a very big Christmas tree in the centre of London. This is the present from the people of Norway to the people of Great Britain.可知每年挪威人都会给伦敦人送圣诞树,故答案为D。
【2】根据They send it to the Londoners every year and Londoners decorate the Christmas tree. In the evening before Christmas, people like to look at the big tree. On Christmas Eve the streets in London are decorated, too.可知圣诞节前,伦敦的街道和圣诞树都装饰起来了,故答案为D。
【3】句意:圣诞节人们想买什么?根据 People want to buy presents for their family and friends. 可知他们想为家人和朋友买礼物,故答案为A。
【4】句意:喝茶和圣诞蛋糕的时间是几点?根据 At five o'clock it's time for tea and Christmas cake.可知五点是喝茶和吃圣诞蛋糕的时间,故答案为C。
本题考查了阅读理解,首先通读短文,理解大意;其次阅读题干,根据题干信息找出相关句进行选择。