紫气C
返回首页 | 学习强国
关键字: | 时间:2025-11-06 03:50 | 人浏览

【答案】Fruit is good for people. Many people eat some fruit every day. Mr. and Mrs. Green like fruit very m

Fruit is good for people. Many people eat some fruit every day. Mr. and Mrs. Green like fruit very much and every Monday Mrs. Green goes to buy some fruit in the supermarket near her house. The man in the supermarket knows her well and helps a lot. She can buy all kinds of fruits there, such as apples, pears, oranges and bananas. In different time of the year, the price(价格) of each kind of fruit is not the same, sometimes high, sometimes low. Mrs. Green wants to buy cheap fruit. But Mr. Green likes bananas only. She buys bananas for him every week. She only buys cheap fruit for herself.

【1】When does Mrs. Green go to buy any fruit?

A. Saturday. B. Monday. C. Thursday. D. Wednesday.

【2】Where does Mrs. Green buy fruit?

A. In the supermarket near her house.

B. In the town.

C. Near the supermarket.

D. In the school.

【3】Mrs. Green buys _________ for Mr. Green.

A. pears B. apples C. bananas D. strawberries

【4】Which of the following is NOT right?

A. Fruit is good for people.

B. Mrs. Green buys apples for herself.

C. Mrs. Green can buy all kinds of fruit.

D. Mr. Green likes bananas.

【5】In different time of the year, the price of each kind of fruit is ___________.

A. the same B. not the same C. high D. low

【答案】

【1】B

【2】A

【3】C

【4】B

【5】B

【解析】

短文通过格林夫妇非常喜欢水果,每个星期一都去她家附近的超市买水果,说明每天吃一些水果对人有好处。

【1】题意:格林太太什么时候去买水果?考查细节理解题。根据第2行every Monday Mrs. Green goes to buy some fruit in the supermarket near her house.,可知选B。

【2】题意:格林太太在哪里买水果?考查细节理解题。根据第2行句子every Monday Mrs. Green goes to buy some fruit in the supermarket near her house.,可知选A。

【3】题意:格林太太买______给格林先生。考查细节理解题。根据倒数第二句She buys bananas for him every week.,可知选C。

【4】题意:下列哪一项是不对的?考查细节理解题。A. Fruit is good for people.水果对人有好处;根据第一句Fruit is good for people.,可知说法正确。B. Mrs. Green buys apples for herself.格林太太给自己买苹果,根据最后一句She only buys cheap fruit for herself.,可知说法错误。C. Mrs. Green can buy all kinds of fruit. 格林太太可以买各种各样的水果;根据She can buy all kinds of fruits there,可知说法正确。D. Mr. Green likes bananas.格林先生喜欢香蕉;根据倒数第二句She buys bananas for him every week.,可知说法正确。综合以上分析,故选B。

【5】题意:一年中的不同时间,每种水果的价格是______。考查细节理解题。根据In different time of the year, the price of each kind of fruit is not the same, sometimes high, sometimes low.,可知有时高有时低,不一样,故选B。

答案有错

上一篇:Today is November 8th .It’s Mary’s birthday. She is twelve. Jim, Kate and Bill are her friends. They

下一篇:判断:幼儿园中必须给幼儿教授大量的读写算知识,否则影响幼儿智力的开发。

紫气C手机端XML联系我