紫气C
返回首页 | 学习强国
关键字: | 时间:2025-11-06 03:48 | 人浏览

【答案】Liu Yunkang was bitten(咬) by people's pet dogs three times,but this time was different.

Liu Yunkang was bitten(咬) by people's pet dogs three times,but this time was different.

“I am lucky to be bitten by a panda,” laughed the 59-year-old farmer from Sichuan.

At noon on Friday,a wild panda came down.“It walked about 200 meters before crossing the river to reach the mountains on the other side,” said Liu Yunkang,a 65-year-old farmer who was the first to see the panda while planting potatoes.Because the panda was dirty and couldn't walk fast,farmers thought it might be sick and decided to help it.

The panda became stressed and bit Liu's left leg when the farmers got too close.Then it walked into the mountains.

The bite was made by two teeth and wasn't serious.But in fact,pandas are very powerful(有力量的) when they are angry.They can kill a sheep.From the bite,people thought that the young panda's mother drove it away to live by itself.It did not come down to look for food because there were many kinds of bamboo in the mountains.

【1】How many times was Liu Yunkang bitten by a panda?

A. Never. B. Once. C. Twice. D. Three times.

【2】What was Liu Yunkang doing when he saw the panda?

A. Walking near the mountains. B. Looking for food to eat.

C. Planting potatoes. D. Crossing the river.

【3】Why did the panda come down from the mountains?

A. It was sick and needed some help. B. It wanted some water to clean itself.

C. It was hungry and looked for food. D. It wanted to reach the mountains on the other side.

【4】What can we learn from the passage?

A. Pandas can bite people when they are angry. B. The panda lived with its mother.

C. The panda was too young to look after itself. D. The panda liked to be close to people.

【5】What is the best title for this passage?

A. Where Pandas Live B. How Pandas Bite People

C. Don't Make Pandas Angry D. Some Unlucky People

【答案】

【1】B

【2】C

【3】D

【4】A

【5】C

【解析】

文章讲述了刘云康被一个熊猫咬了的事情。

【1】根据Liu Yunkang was bitten(咬) by people's pet dogs three times,but this time was different.

“I am lucky to be bitten by a panda,”被宠物咬了三次,但是这次是被熊猫咬了,可知被熊猫咬了一次;故选B

【2】根据 Liu Yunkang,a 65-year-old farmer who was the first to see the panda while planting potatoes.可知他看见熊猫时在种土豆;故选C

【3】根据a wild panda came down.“It walked about 200 meters before crossing the river to reach the mountains on the other side,”可知是想到达河的另一边的山;故选D

【4】根据The panda became stressed and bit Liu's left leg和pandas are very powerful(有力量的) when they are angry.可知熊猫生气了会咬人;故选A

【5】根据文章讲述了刘云康被一个熊猫咬了的事情。可知文章最好的题目是不要让熊猫生气。

答案有错

上一篇:对同一问题,想到的可能答案越多,表示思维的( )。

下一篇:数学的学习有利于统计学的学习,这种现象被称为( )。

紫气C手机端XML联系我