Peter is a driver. He drove a car for his friend John, a rich businessman. He worked hard. But he couldn’t work when he drank too much. And once he almost lost his life in the traffic accident after he got drunk. John got angry and worried. But he really want help Peter. He was poor and he had a big family to hold. He promised to stop drinking at once. John told him to be careful next time or he had to leave.
One Monday morning Peter came into the office with two badly burnt(严重的烧伤)ears.
“What happened to your ears?” asked John. “Well,” said the man .”I went to watch a football match yesterday while my wife was ironing(熨) clothes .She had put the iron (熨斗) near the telephone before she went to cook supper. Our team lost the game and I felt sorry for it. Then I went into the sitting room, the telephone rang and I answered the iron!” And “What happened to the other ear?”
“When I put the iron down on the table, the telephone rang again!”
【1】______, so he almost lost his life.
A. Peter was not careful.
B. Peter drank too much.
C. Peter forgot they were on the bridge.
D. Peter couldn’t work in the evening.
【2】Peter went to watch the football match on______.
A. Monday. B. Tuesday C. Saturday D. Sunday
【3】We can guess______.
A. Peter drank much after the match.
B. Peter was angry with his team.
C. Peter didn’t drink these days.
D. Peter watched the match at home.
【4】The______ badly burned Peter’s ears.
A. telephone B. drinking C. iron D. football match
【5】What would happened to Peter?
A. He would go on driving for John.
B. He would join his football team.
C. He would never watch any watches.
D. John would send him away
【答案】【1】B
【2】D
【3】A
【4】C
【5】D
【解析】通过阅读短文我们可以知道彼得先生是个爱喝酒的人,因为喝酒问题差点被解雇。在承诺不喝酒后,又因为喝酒烫伤了耳朵,很可能被老板推断出他又喝了酒的事实。所以他可能面临被解雇的结局。
【1】细节理解题。由句子But he couldn’t work when he drank too much. And once he almost fell into the river. 可知,他喝了太多酒,他不能工作,而且他差点掉进河里。故选B。
【2】推理判断题。根据I went to watch a football match yesterday和上文One Monday morning Mr. Smith came into the office可知时间是星期日,故选D。
【3】细节理解题。 通过短文后半部分对彼得两只耳朵受伤原因的表述,可知他肯定是又喝了酒,正常人是不会犯下那样的错误的,故选A。
【4】细节理解题。通过阅读短文我们可以知道彼得先生把烙铁当作了电话,虽然烫伤了两只耳朵,但是只有一个烙铁,故选C。
【5】推理判断题。通过阅读短文我们知道前面彼得已经承诺不再喝酒,从他耳朵烫伤这件事,约翰先生很容易推断出他又喝了酒。从四个选项的描述上来看,他被解雇的可能性最大,故选D。